نمایش همه

ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی چیست؟

ترمیستور کولر گازی

ترمیستور کولر گازی

در مقاله های زیادی بیان کردیم که کولر گازی یکی از اجزای مهمی است که فعالیت آن متوقف نمی شود و دائما در طول ایام و فصول مختلف سال در حال کار کردن است بنابراین طبیعی می باشد که خراب شده یا از عمر آن کاسته شود. شاید این روز ها در اکثر خانه ها یک اسپیلت وجود داشته باشد که توصیه می کنیم هر چند وقت یک بار آن را حتما سرویس نمایید. اصولا این کار هر 6 ماه یک بار صورت می گیرد برای مثال شاید برایتان سوال باشد که سنسور دمایی یا ترمیستور کولر گازی چیست و نحوه تست آن را هم بخواهید بدانید. این قطعه یکی از اجزایی می باشد که در این وسیله برقی اهمیت فراوانی دارد پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

سنسور دمایی یا ترمیستور کولر گازی چیست و نحوه تست آن

در این بخش می خواهیم در مورد ترمیستور به صورت خیلی جامع و کامل صحبت کنیم مثلا باید بگوییم که سنسور دمایی یکی از اجزایی است که اگر به هر دلیلی خراب بشود، سیستم از کار می افتد. به عبارتی دیگر می خواهیم بگوییم که ترمیستور و علائم خرابی آن در چیست؟ حتی برایتان شرح بدهیم که چگونه خراب می شود و اشکال کار از کجاست؟ در واقع ترمیستور اجزایی است که درهر دو حالت سرمایشی و گرمایشی وجه مشترکی دارد اما در بخی از مواقع ممکن است که شما در حالت سرمایشی یعنی در فصل تابستان بخواهید از آن بهره مند شوید بنابرین نیاز مبرم است که هر چند وقت یک بار سیستم خودتان را چک نمایید.

اگر در این گونه مواقع بتوانید عیب یابی نمایید نصفی از کار را جلو رفته اید و در واقع می توانید ترفند آن را در یابید. سنسور محیطی یا دمایی را تا چه اندازه می شناسید؟ این سنسور در صورتی که به درستی کار نکند و تنظیم نشود خراب  شده و دمای کولر گازی را بهم می ریزد. برای اصلاح این امر می خواهیم بگوییم که سنسور کولر گازی چیست و چه معایبی سبب خرابی آن می شود؟

همان طور که در بالا بیان شد کار سنسور،اندازه گیری و تنظیم کننده دمای محیط اطراف می باشد و با برگشت هوا از جانب دریچه های برگشتی، دستگاه را تحت تاثیر قرار می دهند. عملکرد اصلی و کاربردی ترموستات در این است که اگر دمای محیطی شما گرم باشد، آن را در درون دریچه خنک می کند و اگر سرد باشد در حالت معکوس عمل می کند. در نتیجه همه این مطالب می توان گفت که از ترمیستور فقط و فقط برای تنظیم دمایی که گرم یا سرد است استفاده می کنند. در بخش بعدی انواع آن را برایتان شرح می دهیم. این دو مدلی که به همراه ویژگی هایشان برایتان می گوییم در غالب دستگاه هایی که می شناسید یا در خانه تان دارید وجود دارد:

  1. مقاومتی NTC:

اگر اسپلیت خودتان را با دیگر کولر گازی ها مقایسه نمایید، خواهید دید که اکثریت آن ها از این دسته استفاده می کنند.و این تنها به دو علت می باشد مثلا هرچه حرارت بالاتر برورد، مقاومت کمتری دارد و میزان آن نسبت عکس با گرما دارد. یعنی در حالت گرما، عمل عکس از خودش نشان می دهد.

  • مقاومتی PTC:

بالعکس حالت اول این مدل در سایر دستگاه ها به ندرت دیده شده است و هرچه حرارت بالا تر برود، مقاومت آن بیشتر می شود یعنی ضریب گرمایی با این سنسور رابطه هماهنگ و هم سویی دارند.

بیشتر بخوانید:

کولر گازی اینورتر یا کم مصرف و نحوه تشخیص اصلی و تقلبی بودن آن

از جمله مواردی که می توان گفت یک کولر گازی خراب است چیست؟

در صورت خرابی شما می توانید حتی آن را در مصرف قبض های برقتان نیز مشاهده کنید یعنی درست در زمانی که معیوبی آن مشخص نمی شود و دمای هوای سردش بالاتر می رود چنین اتفاقاتی طبیعتا رخ می دهند. به صورت خیلی کامل تر اگر بخواهیم این مسئله را برایتان شرح بدهیم باید بگوییم که اگر در بازه زمانی خاصی منزل شما بیش از حد انتظار سرد یا گرم شد، حتما بدانید که عیب چنین امری در خرابی ترموستات و ترمیستور می باشد. در چنین حالاتی می توانید با کارشناسان متخصص نمایندگی تعمیر کولر گازی وستینگهاوس در این حوزه تماس حاصل فرمایید و با آن ها در این مورد صحبت نمایید.

سنسور دمایی در صورت خرابی آیا قابل تعمیر است؟

  • در اول کار که خب مشخص است با متخصصین در میان بگذارید.
  • قدم بعدی در خاموش کردن کولر گازی یا اسپلیت  می باشد.
  • فراموش نکنید که باید برق اصلی را حتما قطع کنید و از مدار شکن فیوز استفاده کنید.
  • پوشش رویی پنل را از طریق پنل داخلی باز کنید.
  • دو حالت وجود دارد یا سنسور به سیم ها متصل بوده و یا این که از آن ها جدا شده است که این نشان دهنده بروز مشکل است.
  • سنسور دمایی را بر سر جایش قرار بدهید.اگز از جایی که سنسور در آن تعبیه شده است اطمینان ندارید بهتر است که با یک کارشناس صحبت کنید.

نتیجه گیری پایانی

ترمیستور که در همه موارد برایتان بیان کردیم باید بدانید که نمی توانید در صورت خرابی از آن استفاده خاصی بکنید. خرابی آن تنها به دلیل مواردی است که در بالا شرح دادیم و اگر تمامی نکاتی را که بیان نمودیم رعایت کنید مانع از خراب شدن ترموستات دمای اسپیلت می شود. در این گونه مواقع باید یاد بگیرید که استرس نداشته باشید و با تست کردن این دو نوع ترموستاتی که بیان نمودیم از سالم بودن آن ها مطمئن شوید. کلا در این محتوا در مورد سنسور دمایی یا ترمیستور کولر گازی چیست و نحوه تست آن صحبت کردیم. هر 6 ماه یک بار می توانید اسپلیت را امتحان کنید. این نکته را هم فراموش نکنید اگر در رابطه با تعویض ترموستات مشکلی وجود دارد یا  این که حتی نمی توانید آن را عیب یابی و تعویض کنید، می توانید مطالب آموزشی در این رابطه را هم مشاهده کنید. دمای محیط اطراف از اهمیت بالایی در رابطه با این کار برخوردار است و هر چه دما کمتر باشد در نتیجه مقاومت آن نیز پایین تر می آید.

با روشن نشدن کولر گازی، سر و صدا کردن آن، حتما عیب یابی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *